Rezervni delovi TA peći

TA peći

Jedan od najstarijih i najprostranijih načina grejanja u Srbiji su termoakumulacione peći (TA peći). Zahvaljujući mogućnosti da budu uključene samo preko noći a i danju emituju toplotu koja se napuni čini ih i jednim od najekonomičnijih. Pokušaćemo da Vas upoznamo sa njenim delovima kako biste mogli samo da vršite njihovu kupovinu.

 

Termostati

Peći imaju uglavnom dva termostata a oni su regulacioni i sigurnosni. Kao što im i imena govore, regulacioni termostat je onaj na kojem podešavamo na kojoj temperaturi će peć raditi, tj. kad se uključuju i isključuju grejači, a sigurnosni je termostat kojem je radna temperatura obično desetak stepeni veći i isljučuje aparat kad to ne uradi radni.

Sigurnosni termostat se ugrađuje da isključi aparat kako se ne bi pregrejao i izvazvao požar u slučaju kada se pokvari radni.

Da biste znali koji termostat Vam je potreban trebate znati da li je peć povezana na monofaznu ili trofaznu struju i koliki radni opseg starog termostat.

Osim ova dva termostata postoje još i sobni termostati. Oni se montiraju na zid i14 na njima se može podesiti da na koliko stepeni da se uljuči ventilator peći.

Grejači

Kada peći treba više vremena da dostigne toplotu nego ranije onda je najverovatnije neki grejač neispravan. U TA peći može da bude od dva do šest grejača, zavisi od marke i jačine peći. Snaga grejača kreće se od 833W do 2500W i postoji tri vrste.

Cevasti grejači su najprostreniji i postoji najviše varijanti snaga. Oni se najčešće nalaze u obliku slova „M“ i slova „U“ i kosriste kod peći marki Magnohrom, Marex i Cer.

Šamotni grejači su oblika kupe koriste se kod Magnohrom peći.

Za Elind peći koriste se ciglasti grejači. Oni su dobili to ime jer su kockastog oblika i takođe su pravljeni od šamota.

Ventilatori

Ventilatori se menjaju kada se ne može uključiti ventilator ili kada jako bučno radi. TA peć može da poseduje jedan ili dva ventilatora, tj. desni i levi. Strana ventilatora se tako određuje što se stane ispred aparata i pogleda se sa koje strane stoji, ako Vam je sa desne strane onda je desni ventilator potreban.

ventilator za TA pećTa peć ventilator

Kod Cer peći se koristio duži ventilator neko kod ostalih i on se uvek nalazio sa desne strane!

Tagovi: TA peći, Rezervni delovi za TA peć, ventilator za TA peći

Ovaj web sajt koristi kolačiće. Upotreba kolačića je regulisana našom Politikom korišćenja kolačića. Korišćenjem sajta bez izbora jedne opcija, saglasni ste sa upotrebom kolačića.
Za otkazivanje obaveštenja kliknite ovde!
Newsletter

Za ponude proizvoda i obaveštenja o novostima, prijavite se za informaciono pismo sad!

0
×