0

Kakav je dobar usisivač?

Razlika između usisivača i usisivača

Verovali ili ne razlika može da bude ogromna. Pored izgleda i snage aparata bilo bi dobro još neke karakteristike uzeti u obzir pre kupovine. Odakle možete da znate koji usisivač će Vam najviše odgovarati?

Dizajn ili efikasnost?

Prema istraživanjima u 95% slučajeva ljudi kupuju onaj usisivač koji prvo uhvate. Nikad nemojte davati veći značaj izgledu nego efikasnošću aparata, jer Vam neće značiti mnogo što je lep ako ne dostiže željene rezultate.

Usisivač sa kesom ili bez kese?

Usisivači sa kesom uglavnom imaju jaču usisnu snagu i tiše rade. Mogu veću količinu vazduha pročiste u sekundi a i održavanje je lakše, pošto nije teško promeniti kesu. Međutim i dalje popularne tekstilne ili platnene kese ne mogu da filtriraju sitnu prašinu što skraćuje očekivani radni vek aparata. Mnogi biraju modele bez kese samo zato što se čini da je jeftinije održavanje aparata. Često se zaboravi da u ovakvim usisivačima postoji jedan filter koji treba redovno čistiti, a posle nekog vremena i menjati. Među ovakvim modelima postoje i usisivači koji su opremljeni sa tkzv. spinerima ili ciklonima koji skupljaju deo prašine i doprinose tome da ređe treba da se čisti tj. menja filter.

Šta je Hepa filter?

HEPA filteri su veoma efikasani filteri koji mogu da izfiltriraju polen, prašinu pa čak i čestice koje su šest puta manje od dlake. Preporučuje se osobama koje imaju respiratorna oboljenja, posebno alergičnim osobama. Postoje i usisivači koje pored višeslojnih papirnih kesa sadrže više HEPA filtera kako bi se vazduh što bolje izfiltrirao.

Da li postoji i aparat bez kebla?

Da, to su uglavnom uspravni ili ručni usisivači. Kod uspravnih usisivača postoje modeli koji su 2 u 1, gde ručni usisivač može da se izvadi i koristi posebno. Prilikom izbora ovakvih usisivača treba obratiti pažnju na usisnu snagu, težinu, lakoću upravljanja i koliko dugo može da izdrži baterija sa jednim punjenjem. Usisivači bez kabla mogu odmah da se koriste u bilo kojem delu stana / kuće. 

Ko čisti umesto nas?

Zahvaljujuću modernoj tehnologiji postoje i robot usisivači. Ova tehnička čuda se kreću po kući pomoću ultra zvukova. Pronalaze puteve između nogu nameštaja i kablova, sakupljajući u posudu za smeće sve čemu je tamo mesto. Nakon obavljenog posla se vraćaju kod svojih punjača.

Očuvanje životne sredine?

Iako usisivač nije aparat koji najviše troši u jednom domaćinstvu, trebate biti svestan kupac i izabrati aparat koji zahteva najmanju potrošnju. Novi "Eko" usisivači su poznati po maloj potrošnji, veoma efikasnim motorima i po tome da su izrađeni od materijala koji može da se reciklira.

Za otkazivanje obaveštenja kliknite ovde!
Newsletter

Za ponude proizvoda i obaveštenja o novostima, prijavite se za informaciono pismo sad!

0
×