0

Jedite sopstveni svež hleb svakog dana

U današnjem savremenom svetu je tržište preplavljeno sa mnogim veštačkim proizvodima sa puno aditiva.

Mini pekare su idealne za sve one, koji vole da znaju šta se nalazi u onome što pojedu. Mišljenja u vezi pekare se razlikuju. Postoje oni, koji su ga isprobali samo iz hira, dok po drugima nema ništa bolje od svežeg domaćeg hleba.

Zašto je toliko dobro imati svoju sopstvenu pekaru?
možete napraviti hleb po svom ukusu tj. začiniti ga sa semenkama, sirom, lukom itd.
— u hleb će biti samo oni sastojci, koje stavite u njih
— uz pomoć pekare hleb dobijate po mnogo pristupačnijoj ceni
— uvek ćete imati svežeg hleba kod kuće

Pekare mogu biti naročito korisne za one, koji pate od celijačne bolesti. Ovi ljudi moraju strogo da vode računa o tome šta jedu, jer ne smeju da jedu hranu koja sadrži gluten, dakle ne smeju da jedu pšenicu, ječam, zob, pirinač i raž (osnovni sastojci tradicionalnih pekarskih proizvoda), ali mogu da jedu soju, kukuruz i krompir od kojih se takođe može napraviti ukusan hleb.

Svi oni, koji nisu dovoljno upućeni u svet pekara verovatno će stojati u nedoumici ispred velike ponude pekara na tržištu.

Njima će sledeći podaci biti od velike koristi:

Sa jednom pekarom se može napraviti hleb od 350-1600g. Ukoliko čovek živi sam biće mu dovoljna i manja pekara, osim ako ne planira da peče hleb svaki dan. Preporučljivo je da se mašina ne pokreće sa manjom količinom brašna nego što je ono minimalno određeno, jer u suprotnom neće moći lepo da umesi hleb i postoji i mogućnost da će ga izgoreti. Na svu sreću postoje uređaji, koji se mogu pokretati i sa polovinom predviđene količine mase, što je naročito pogodno, ako se želi peći manja količina hleba.

Postoje pekare za koje se daje tepsija za pečenje u više oblika, a postoje i oni sa kojima se može peći čak dva hleba istovremeno.

Većina pekara raspolaže sa 5-19 različitih programa, počev od osnovnog pečenje hleba, pa sve do najkomplikovanijih metoda kao što su pečenje belog hleba, francuskog hleba, kolača, kuvanje pudinga i pekmeza.

Svaki aparat poseduje lopate za mešanje. U manjim aparatima se nalazi jedan, a u većim aparatima dva komada. Ove lopatice su odgovorne za to da se testo dobro ukiseli ili za mešanje pekmeza ili pudinga.

Funkcija za održavanje toplote sprečava brzo hlađenje hleba nakon završetka pečenja. Obično zadržava temperaturu 60 minuta.

Odloženo pokretanje je možda jedna od najboljih funkcija. To znači da možete sve staviti u pekaru, podesiti vreme započinjanja rada mašine i da odete na spavanje. Ujutru će vas čekati svež i vruć hleb. Ovo nije osnovna funkcija, zato prilikom kupovine treba obratiti pažnju da li ga uređaj poseduje.

Vek trajanja jedne pekare pod čestom upotrebom (2-3 puta nedeljno) se procenjuje na 2-3 godine. Najčešći uzrok njihovog kvara je propadanje lopatica za mešanje ili oštećenje forme za pečenje.

U slučaju kvara Elkond ima rešenje za vas. Bavimo se prodajom rezervnih delova, ali i popravkom svih vrsta uređaja. Obratite se nama, a mi ćemo rešiti vaš problem.

Za otkazivanje obaveštenja kliknite ovde!
Newsletter

Za ponude proizvoda i obaveštenja o novostima, prijavite se za informaciono pismo sad!

0
×