Politika upotrebe kolačića ( Cookies )

Preduzeće STR Elkond na svom sajtu www.elkond.co.rs (u daljem tekstu “sajt”) koristi kolačiće. Korištenjem sajta pristajete na korištenje kolačića.Ukoliko niste saglasni sa ovim Politikom upotrebe kolačića i Opštim uslovima korišćenja i Pravilima o zaštiti ličnih podataka, molimo Vas da ne koristite ovaj sajt.Ova Politika upotrebe kolačića čini sastavni deo naše Pravila o zaštiti ličnih podataka i Uslova korišćenja. O kolačićima, kao i o podešavanju kolačića možete više saznati u donjem tekstu.

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići su tekstualne datoteke koje se čuvaju u veb-pregledaču dok korisnik pregleda neki sajt. Kolačići se čuvaju u korisničkom veb-pregledaču i omogućavaju prepoznavanje na sajtu pri narednoj poseti. Kolačići sadrže informacije o tome koje je stranice korisnik posetio, podatke o prijavi, pa i koju dugmad je korisnik kliknuo. Ovo olakšava prepoznavanje korisnika i olakšava i poboljšava uslugu pruženu korisniku. Svrha prikupljanja podataka putem kolačića nema u cilju da identifikuje korisnike sajta, već da poboljša sadržaj sajta i unapredi Vaše korisničko iskustvo.

Kolačići mogu biti FUNKCIJALNE ili MARKETINŠKI ili možemo ih podeliti prema trajanju na: "trajne" ili "sesijske" kolačiće.

Funkcionalne kolačići su neophodne radi funkcionisanje sajta. Ovi kolačići prikupljavalju podatke sa Vašeg računara kao što su: koji veb-pregledač koristite, podešena rezolucija monitora i slične koje ne služe za identifikaciju korisnika. 

Marketing kolačići služe za statistiku koja nam pomaže da razumemo kako se naš sajt koristi, za poboljšanje Vašeg iskustva na sajtu, kao i za personalizovane reklame koje odgovaraju Vama i Vašem ukusu. Ovaj način prikupljanje podataka nema cilj da se identifikuje korisnika sajta, potpuno je anonimno.

Prema trajanju kolačići mogu biti "trajne" ili "sesijske". Trajni kolačići ostaju sačuvani u korisničkom veb-pregledaču ili mobilnom uređaju kada se isključite sa interneta u nekom određenom vremenskom periodu ili mogu biti sačuvane za "zauvek", dok se sesijski kolačići brišu pri zatvaranju veb-pregledača.

FUNKCIONALNE KOLAČIĆI

Naziv kolačića

Svrha

Izvor

Trajanje

Vrsta

_ga

Ovaj kolačić je povezan sa Google Tag Manager, registruje jedinstveni ID korisnika i generiše statističke podatke o načinu na koji korisnik koristi sajt.

.elkond.co.rs

2 godine

HTTP

_gat

Ovaj kolačić je povezan sa Google Universal Analitics, prema dokumentaciji koja se koristi za regulisanje brzine zahteva – ograničavanje prikupljanja podataka na sajtovima sa visokim prometom.

.elkond.co.rs

1 dan

HTTP

_gid

Ovaj kolačić je povezan sa Google Universal Analitics i koristi se za identifikaciju korisnika u statističke svrhe. Čuva i ažurira podatke za svku stranicu u okviru sajta koju korisnik poseti.

.elkond.co.rs

1 dan

HTTP

_fbp

Ovaj kolačić služi kako bi Facebook identifikovao pretraživač koji koristi posetilac Sajta, u svrhu pružanja usluga oglašavanja i analize lokacije.

.elkond.co.rs 3 meseci HTTP
_atuvs

Ove kolačiće prve strane kreira i čita društvena mreža AddThis kako bi bili sigurni da korisnik vidi ažurirani broj ako korisnik deli sajt i vrati se pre nego što se ažurira broj deljenja sadržaja. Podaci iz ovih kolačića se ne šalju nazad na AddThis sajt

.elkond.co.rs 30 minut HTTP
_atuvc

Ove kolačiće prve strane kreira i čita društvena mreža AddThis kako bi bili sigurni da korisnik vidi ažurirani broj ako korisnik deli sajt i vrati se pre nego što se ažurira broj deljenja sadržaja. Podaci iz ovih kolačića se ne šalju nazad na AddThis sajt

.elkond.co.rs 2 godine HTTP

PHPSESSID

Ovaj kolačić rukuje osnovne informacije o korisniku sajta i potreban je za funkionalnost sajta. Ne upotrebljava lične podatke i nakon zatvaranja veb-pretraživača brišu se kolačići

.elkond.co.rs

sesijski

HTTP

loc

Geolokacija, koja se koristi za pomoć pružateljima usluga određivanja kako korisnici međusobno dijele informacije, geografski su locirani (državna razina).

.addthis.com  13 meseci HTTP
uvc

Otkriva koliko često usluga društvenog dijeljenja, AddThis, susreće istog korisnika.

.addthis.com 13 meseci HTTP
fr

Facebook koristi za isporuku niza proizvoda za oglašavanje, kao što je ponuda u stvarnom vremenu od oglašavača treće strane.

facebook.com 3 meseci HTTP
uid

Stvara jedinstveni, generiran korisnički ID. AddThis koristi korisnički ID kako bi korisniku omogućio dijeljenje sadržaja preko društvenih mreža i pružaju detaljne statistike različitim pružateljima usluga.

.addthis.com 12 meseci HTTP

MARKETINŠKI KOLAČIĆI

Naziv kolačića

Svrha

Izvor

Trajanje

Vrsta

-

Stranica www.elkond.co.rs trenutno ne koristi marketinške kolačiće. Zadržavamo pravo da bez najave kasnije dodamo marketinške kolačiće. 

-

-

-

KAKO DA BLOKIRATE KOLAČIĆE?

Ukoliko želite da onemogućite upotrebu kolačića, to možete učiniti koristeći podešavanja pretraživača

Ukoliko želite da izbrišete kolačiće ili date instrukcije veb-pregledaču da briše ili odbija kolačiće, posetite stranice za pomoć i podršku sa instrukcijama vašeg veb-pregledača, pošto svaki pretraživač (npr: Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox i Safari) ima različite procedure za upravljanje i konfigurisanje kolačića.

Međutim, imajte u vid, ukoliko obrišete kolačiće ili ih odbijete, postoji mogućnost da nećete moći koristiti sve mogućnosti i funkcije sajta koje nudimo, nećete moći sačuvati Vaša podešavanja i neke stranice se možda neće pravilno prikazivati.

STUPANJE NA SNAGU, IZMENE

Verzija: 1.0

Ova pravila stupaju na snagu i važe od: 10.07.2019

  Zadržavamo pravo da ažuriramo ovu Politiku upotrebe kolačića i sav sadržaj koji se nalazi na sajtu u bilo koje vreme, bez najave unapred. Sve ove promene stupaju na snagu nakon što budu objavljene na sajtu, stoga Vas upozoravamo da proveravate periodično Opšte uslove korišćenja i ovu Politiku upotrebe kolačića, s obzirom na to da Vas obavezuje trenutna verzija. Ukoliko imamo Vašu e-mail adresu, poslaćemo Vam obaveštenje o svim promenama.

 

Ovaj web sajt koristi kolačiće. Upotreba kolačića je regulisana našom Politikom korišćenja kolačića. Korišćenjem sajta bez izbora jedne opcija, saglasni ste sa upotrebom kolačića.
Za otkazivanje obaveštenja kliknite ovde!
Newsletter

Za ponude proizvoda i obaveštenja o novostima, prijavite se za informaciono pismo sad!

0
×